{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Halilović razgovarao s decertificiranim policajcima

F
26.12.2008. u 15:37
0
1
Ministar Halilović razgovarao s decertificiranim policajcima
0
Ministar Halilović razgovarao s decertificiranim policajcima
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH spremno je, u okviru svoje nadležnosti, učestvovati u rješavanju problema decertificiranih policajaca, kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović tokom susreta s predstavnicima entitetskih udruženja decertificiranih policajaca.
"Tražit ćemo, na osnovu informacija entitetskih udruženja, od svih nadležnih policijskih organa provedbu Predsjedničke izjave UN-a“, kazao je ministar Halilović i podsjetio da su to oni obavezni uradati na osnovu ranijeg zaključka Vijeća ministara BiH.

Predsjednici udruženja decertificiranih policajaca Republike Srpske (RS) i Federacije BiH Jovo Šinik i Kemal Kobilica i decertificirani policajac Nenad Starčević informirali su ministra i njegove saradnike da u BiH ima oko 200 decertificiranih policajaca koji nisu riješili svoj status.

Kobilica je kazao da je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Federacije BiH formiralo radnu grupu koja je evidentirala decertificirane policajce i od 140 onih koji su se javili da riješe problem, 75 bi prema određenim procedurama moglo biti penzionisano, a 65 bi se ponovno vratilo na posao.

Prema Šinikovim i Starčevićem riječima, situacija u RS-u je složenija nego u Federaciji BiH, jer još u ovom bh. entitetu nije usvojen izmijenjeni zakon o policijskim službenicima, koji bi podrazumijevao provedbu Predsjedničke izjave UN-a.

Na sastanku je dogovoreno da će, kao i do sada, Ministarstvo o svim aktivnostima koje bude poduzimalo, informirati entitetska udruženja i zajedno raditi na konačnom rješavanju problema decertificiranih policajaca, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: