{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Halilović razgovarao s decertificiranim policajcima

F
26.12.2008. u 15:37
0
1
Ministar Halilović razgovarao s decertificiranim policajcima
0
Ministar Halilović razgovarao s decertificiranim policajcima
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH spremno je, u okviru svoje nadležnosti, učestvovati u rješavanju problema decertificiranih policajaca, kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović tokom susreta s predstavnicima entitetskih udruženja decertificiranih policajaca.
"Tražit ćemo, na osnovu informacija entitetskih udruženja, od svih nadležnih policijskih organa provedbu Predsjedničke izjave UN-a“, kazao je ministar Halilović i podsjetio da su to oni obavezni uradati na osnovu ranijeg zaključka Vijeća ministara BiH.

Predsjednici udruženja decertificiranih policajaca Republike Srpske (RS) i Federacije BiH Jovo Šinik i Kemal Kobilica i decertificirani policajac Nenad Starčević informirali su ministra i njegove saradnike da u BiH ima oko 200 decertificiranih policajaca koji nisu riješili svoj status.

Kobilica je kazao da je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Federacije BiH formiralo radnu grupu koja je evidentirala decertificirane policajce i od 140 onih koji su se javili da riješe problem, 75 bi prema određenim procedurama moglo biti penzionisano, a 65 bi se ponovno vratilo na posao.

Prema Šinikovim i Starčevićem riječima, situacija u RS-u je složenija nego u Federaciji BiH, jer još u ovom bh. entitetu nije usvojen izmijenjeni zakon o policijskim službenicima, koji bi podrazumijevao provedbu Predsjedničke izjave UN-a.

Na sastanku je dogovoreno da će, kao i do sada, Ministarstvo o svim aktivnostima koje bude poduzimalo, informirati entitetska udruženja i zajedno raditi na konačnom rješavanju problema decertificiranih policajaca, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: