BiH
0

Ministar Halilović primio u oproštajnu posjetu iranskog ambasadora

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Mohammada Rezu Morsheda Zadeha, tokom koje su još jednom potvrđeni dobri prijateljski odnosi dviju zemalja, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Ministar Halilović zahvalio je narodu i Vladi Irana na pomoći i podršci koju pružaju BiH, a posebno na pomoći izbjeglicama i povratnicima u našoj zemlji, osobito na održivom povratku. Ambasador Zadeh je kazao kako će Iran nastaviti pružati pomoć izbjeglicama, raseljenim osobama i povratnicima u BiH.

,,U zadnje dvije godine ova pomoć je intenzivirana. U istočnoj Bosni smo realizirali nekoliko projekata pomoći povratnicima iz oblasti poljoprivrede, te otvorili nekoliko edukacijskih radionica", kazao je ambasador Zadeh koji krajem ove sedmice odlazi iz BiH.

Ministar Halilović i ambasador Zadeh razgovarali su i o ministarskoj konferenciji zemalja Pokreta nesvrstanih, koja će o temi „Ljudska prava i kulturne raznolikosti" biti održana 4. septembra 2007. godine u Teheranu.