{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Halilović podržao aktivnosti KBSA

F
6.4.2007. u 12:41
0
0
Ministar Halilović podržao aktivnosti KBSA
0
Ministar Halilović podržao aktivnosti KBSA
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH želi biti partner Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u rješavanju svih problema bh. građana u dijaspori te u jačanju njihovih veza s matičnom zemljom, rečeno je tokom susreta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića i predstavnika KBSA Emira Ramića i Muhameda Saračevića.
Predstavnici KBSA su dobili podršku ministra Halilovića za djelovanje na očuvanju identiteta Bošnjaka u SAD-u i Kanadi te za čvršće ekonomske veze bh. građana s matičnom zemljom.

Sagovornici su saglasni da postoji snažan trend opadanja interesovanja za učešće bh. građana u dijaspori na izborima u BiH. Na prvim poslijeratnim izborima učestvovalo je više od 450.000 glasača u dijaspori, a na prošlogodišnjim općim izborima tek nešto više od 20.000.

Predstavnici KBSA su tokom sastanka predložili izmjenu Izbornog zakona BiH koja bi značila jednostavniji sistem glasanja te kao ideju spomenuli on-line glasanje bh. građana u dijaspori, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: