Nastavak saradnje
26

Ministar Bukvarević razgovarao s ambasadorom Turske

FENA
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Koçom.

Tema sastanka bila je nastavak dosadašnje saradnje i učešće ambasade Turske u planiranim projektima tog ministarstva na obilježavanju značajnih datuma, ličnosti i događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Ambasador Koç je iskazao interes da podrže jedan od projekata obilježavanja značajnih datuma u organizaciji Federalnog ministarstva, koji se održava u periodu obilježavanja nacionalnog praznika Republike Turske, 15. jula 2018. godine i što namjeravaju nizom aktivnosti provesti na teritoriji cijele BiH.

Ministar Bukvarević je obavijestio ambasadora da je jedan od takvih događaja "Sportske igre RVI FBiH", 14. i 15. jula u Goraždu, a inače se svake godine održavaju u drugom gradu u FBiH.

U sportskim igrama učestvuje 500 ratnih vojnih invalida iz cijele Federacije BiH.

On je zahvalio ambasadoru Koçu za dosadašnju dobru saradnji i podršku budućim projektima koje realizuje to ministarstvo.