{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
"Ministar Bahilj je pokazao koliko je inteligentan"

15.8.2012. u 15:30
53
61
"Ministar Bahilj je pokazao koliko je inteligentan"
53
Nakon što je video sa famoznom izjavom federalnog ministra trgovine Milorada Bahilja "Štedite, nemojte jest'!" preplavio medije, anketa među građanima Sarajeva još jednom je pokazala poražavajuću činjenicu da su oni mlađi neinformisani i generalno slabo prate politiku.


Iako odluke vlastodržaca direktno utiču na njihov život i standard, najčešći odgovor mladih ljudi bio je: "Ne pratim politiku". Oni stariji rezignirano su komentarisali ovu neslanu šalu ne pokazujući pretjerano iznenađenje.

U online anketi postavljenoj na našem portalu, u trenutku objave ovog teksta prikupljeno je 567 glasova, a najveći broj čitalaca smatra da ministar Bahilj treba biti smijenjen (48 posto). Njih 29 posto računa na ministrovu savjest pa očekuje da će sam podnijeti ostavku, dok je 16 posto onih koji Bahiljevu izjavu ne vide kao prepreku njegovom daljem političkom angažmanu na trenutnoj poziciji u Vladi FBiH. Tek sedam posto ispitanika kaže da ne prati slučaj, što nam anketa na ulicama Sarajeva nije pokazala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: