{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Alkalaj učesnik dvodnevnog zasjedanja ministara vansjkih poslova država članica EU

F
27.3.2008. u 17:57
0
0
Ministar Alkalaj učesnik dvodnevnog zasjedanja ministara vansjkih poslova država članica EU
0
Ministar Alkalaj učesnik dvodnevnog zasjedanja ministara vansjkih poslova država članica EU
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj prisustvovat će dvodnevnom neformalnom zasjedanju ministara vanjskih poslova država članica Evropske unije.
Zasjedanje će biti održano u petak i subotu na Brdu kod Kranja, u Sloveniji. Sastankom će predsjedavati predsjednik Vijeća Europske unije za opće i vanjske poslove Dimitrij Rupel, ministar vanjskih poslova Republike Slovenije, koja u prvoj polovini ove godine predsjedava Evropskom unijom, saopćeno je iz MVP BiH.

Očekuje se da taj sastanak doprinese daljnjoj afirmaciji evropske perspektive zemalja zapadnog Balkana te podstakne njihovu ubrzanu integraciju u Evropsku uniju. Neformalni susret pruža priliku da se ocijene rezultati, reafirmira obostrana predanost i opredijeljenost za integraciju zemalja regiona te sagledaju načini unaprjeđenja procesa evropske integracije.

Zasjedanje će se završiti ručkom na kome će biti riječi o interkulturnom dijalogu, temi kojoj je Evropska unija namijenila 2008. godinu i koja je jedan od prioritetnih zadataka slovenačkog predsjedavanja.

Na teritoriju na kojem stoljećima zajedno žive ljudi koji pripadaju različitim narodima, kulturama i religijama Evropska unija želi posebno podsticati dijalog da bi različitosti postale zajedničke vrijednosti, saopćeno je, uz napomenu da će u tom dijelu zasjedanja sudjelovati i ministri vanjskih poslova država kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: