|

Ministar Alkalaj u zvaničnim posjetama Tajlandu, Maleziji i Singapuru

Ministar Alkalaj u zvaničnim posjetama Tajlandu, Maleziji i Singapuru
0
F
FENA
11.11.2007. u 12:32
0
komentara
0

dijeljenja
Ministar Alkalaj u zvaničnim posjetama Tajlandu, Maleziji i Singapuru
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj boravit će od 11. do 16. novembra u zvaničnim posjetama zemljama jugoistočne Azije - Tajlandu, Maleziji i Singapuru, saopćeno je iz MVP-a BiH.
Tom prilikom će se susresti sa ministrima vanjskih poslova Tajlanda Nitya Pibulsonggramom, Malezije Syed Hamid bin Syed Jaafar Albarom i Singapura George Yong–Boon Yeoom.

U cilju intenziviranje privredne saradnje i otvaranja novih tržišta za privredu BiH, ministra Alkalaja će tokom posjeta Maleziji i Singapuru pratiti privredna delegacija sastavljena od predstavnika eminentnih bh. poduzeća iz oblasti elektronike, inžinjeringa, farmaceutske industrije, namjenske industrije, informacijskih tehnologija, hortikulture, bankarstva i osiguravajućeg sektora.

Odsjek za ekonomsku diplomaciju MVP BiH, u saradnji sa ambasadama BiH u regionu i institucijama navedenih zemalja, organizira poslovne konferencije BiH-Malezija 14. novembra u Kuala Lumpuru i BiH-Singapur 16. novembra u Singapuru, te koordinira održavanje pojedinačnih susreta bh. privrednika sa poslovnim ljudima Malezije i Singapura.

Na konferencijama u Kuala Lumpuru i Singapuru bit će predstavljene firme/privredni subjekti iz BiH - Bosnalijek, Energoinvest, Tehničko remontni zavod Hadžići, Ginex, Kosmos, Pretis, Teloptik, Tamaris, BBI, Zira, Interšped, VGT, Aerodrom Tuzla, Agencija za Halal certificate BiH, Direkcija za namjensku industriju Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.