BiH
0

Ministar Alkalaj sudjelovao na skupu o međureligijskom i međukulturalnom razumijevanju

FENA
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sudjelovao je u New Yorku, u okviru 62. zasjedanja Generalne skupštine Organizacije ujedinjenih naroda, na skupu o temi "Dijalog na visokoj razini o međureligijskom i međukulturalnom razumijevanju i suradnji za mir“, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Ministar Alkalaj se u govoru osvrnuo na značaj teme i aktivnosti Ujedinjenih naroda koje daju smjernice i podsticaj državama članicama ohrabrujući ih da nastave svoje aktivnosti i napore u predstavljanju tolerancije, razumijevanja i univerzalnog poštivanja vjerske i kulturne raznolikosti.

Istakao je da su dijalog, poštovanje i suživot ključni za postizanje jedinstva u raznolikosti kao zajedničkog i željenog cilja čime gradimo svijet tolerancije, mira i istinskog prosperiteta.

Ministar Alkalaj naglasio je da u Bosni i Hercegovini, na raskrsnici između Istoka i Zapada, Sjevera i Juga, ljudi stoljećima žive ne samo jedni pored drugih već jedni s drugim, te da se bogatstvo ovog suživota, kulturnog naslijeđa i raznolikosti kultura, religija i naroda može osjetiti na svakom koraku i prenosi se s generacija na generacije.