{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Alkalaj primio pakistansku vojnu delegaciju

F
27.6.2008. u 14:45
0
0
Ministar Alkalaj primio pakistansku vojnu delegaciju
0
Ministar Alkalaj primio pakistansku vojnu delegaciju
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj primio je u posjetu visoku vojnu delegaciju Islamske Republike Pakistan, predvođenu general pukovnikom Syed Sabahat Huseinom.
Posjeta je organizirana u sklopu zvanične posjete visoke vojne delegacije Islamske Republike Pakistan našoj zemlji.

Ministar Alkalaj je informirao sagovornike o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te napretku koji je naša zemlja postigla u domenu ekonomskog razvoja i sigurnosti u proteklom periodu.

Naglasio je da BiH očekuje punopravno članstvo u NATO do kraja 2010. godine, što će dodatno doprinijeti poboljšanju sigurnosnih prilika u regionu, međunarodnom imidžu naše zemlje i privući veći broj stranih investitora u BiH.

Alkalaj je naveo da je BiH bila centar industrije u nekadašnjoj SFRJ, te da kao rezultat toga u BiH ima veliki broj kompanija koje se bave namjenskom proizvodnjom i koje su spremne da surađuju sa pakistanskim kompanijama.

On je istakao da BiH ima velike energetske potencijale, te da u razvoju ove privredne grane vidi samoodrživi ekonomski razvoj za BiH.

Ministar Alkalaj je također zahvalio ambasadoru Islamske Republike Pakistan u BiH Saleem Jauharu za donaciju poljoprivrednih mašina koje je vlada Pakistana donirala povratničkim porodicama u Srebrenici.

General pukovnik Syed Sabahat Husein potvrdio je da je zadovoljan bilateralnom suradnjom BiH i Pakistana, te izrazio želju za uspostavljanjem veće ekonomske i vojne suradnje.

On je iskazao svoje zadovoljstvo anganžmanom ambasadora BiH u Pakistanu Damira Džanke koji svojim zalaganjem u znatnoj mjeri podstiče bilateralnu i ekonomsku suradnju između BiH i Pakistana, saopćio je Ured za informiranje MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: