{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Ahmetović na Salzburg forumu

F
29.6.2011. u 18:00
0
2
Ministar Ahmetović na Salzburg forumu
0
Ministar Ahmetović na Salzburg forumu
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović danas je u Kicbilu, Republika Austrija, prisustvovao godišnjoj konferenciji ministara unutrašnjih poslova i sigurnosti Salzburg foruma koji okuplja petnaest zemalja centralne i jugoistočne Evrope.
Ministri su na dnevnom redu imali teme: jačanje operativne policijske saradnje putem Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi, SECI/SELEC Centra i PEP inicijative, zatim provođenja monitoringa bezviznog režima i nastavka aktivnosti na inicijativi „Interkulturalni dijalog i unutrašnja sigurnost“.

U toku boravka u Kicbilu ministar Ahmetović je održao i niz bilateralnih sastanaka sa ministrima unutrašnjih poslova zemalja članica Foruma.

Na bilateralnom sastanku sa ministricom unutrašnjih poslova Repubike Austrije Johannom Mikl-Leitner obostrano je naglašeno zadovoljstvo dosada postignutim nivoom saradnje ministarstava i policija dvije zemlje, te usaglašeno daljnje razvijanje saradnje.

Na bilateralnom sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem dogovoreno je poduzimanje zajedničkih aktivnosti na osiguranju skupova 11. i 12. jula na području Srebrenice i Bratunca. Dogovoreno je da će biti preduzete sve mjere neophodne da se spriječi prisustvo osobama koje imaju namjeru da naruše dostojanstvo skupova i poštovanje prema žrtvama čija se stradanja obilježavaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: