Dobre vijesti
3.4k

Mimo Šahinpašić iz bolnice u Grenobleu: Mislio sam da je gotovo, hvala svima

Piše: A. B.
Mimo Šahinpašić u razgovoru za Klix.ba u bolnici u Grenobleu
Mimo Šahinpašić u razgovoru za Klix.ba u bolnici u Grenobleu
Dva dana nakon uspješne retransplantacije bubrega, u emotivnom video razgovoru za Klix.ba Mimo Šahinpašić je poručio kako se dobro osjeća iako je mislio da ovu bitku neće dobiti.

"Dan prije operacije bio je najteži u mom životu, bio sam deset sati prikopčan na neke mašine i imao sam osjećaj da mi se kida tijelo od bolova. Stvarno nisam vjerovao da ću preživjeti, jer ne mogu vam opisati kakav je to bio osjećaj. Ali zahvaljujući ovom nevjerovatnom timu ljekara evo živ sam, pričam, smijem se, pijem vodu iako je operacija bila prije 48 sati. Ne mogu da vjerujem od čega su ti ljudi napravljeni pa su meni uspjeli spasiti život iako sam bio u kritičnom stanju", kazao je Mimo.

Oporavak ide dobro, a vrijednost kreatinina zaduženog za funkciju bubrega nakon operacije bila je 204, a gornja granica po francuskim mjerilima je 104. Danas je Mimo dobio radosnu vijest, kreatinin još opada i trenutno je 120.

Pod stalnim je nadzorom francuskih ljekara i kazao je kako ne zna koliko će još ostati u bolnici i da ne razmišlja previše o tome jer mu je najbitnije da se u potpunosti oporavi.

"Samo mi teško pada to što sam odvojen od porodice, mnogo mi nedostaju i to je jedini razlog zbog čega bih želio da se oporavak ubrza. Neizmjerno sam zahvalan mom prijatelju, velikom čovjeku Nedžadu Omerspahiću koji mi je donirao bubreg i hvala Bogu on je dobro, sutra izlazi iz bolnice. Zahvalnost dugujem i Otvorenoj mreži da i njih nije bilo ovo sve ne bi ovako dobro prošlo. Sve vrijeme su bili uz mene i treba podržati njihov rad", rekao je Mimo.

Podsjetimo, Mimi je prije dva dana u francuskoj bolnici u Grenobleu uspješno izvršena retransplantacija bubrega. Prva transplantacija je bila prije skoro 17 godina nakon čega je donirani bubreg prestao funkcionisati.