Milorad Dodik zatražio od Inzka izvještaj o njegovim aktivnostima

S
SRNA
15.11.2011. u 16:47
0
10
Milorad Dodik zatražio od Inzka izvještaj o njegovim aktivnostima
0
Milorad Dodik zatražio od Inzka izvještaj o njegovim aktivnostima
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da institucijama Republike Srpske dostavi izvještaj o njegovim aktivnostima u proteklom periodu.
"Poznato nam je da periodično izvještavate Vijeće sigurnosti UN o provođenju Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH. Međutim, Republika Srpska kao strana nije dobila nijedan od ovih, kao ni bilo kakav drugi izvještaj visokog predstavnika, te koristim ovu priliku da od Vas zatražim da dostavite institucijama RS izvještaj o Vašim aktivnostima u proteklom periodu", navedeno je u Dodikovom pismu Inzku.

Predsjednik RS-a je podsjetio Incka da u Aneksu 10, Član dva, stav 1. e) Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH piše da će visoki predstavnik "periodično izvještavati UN, Evropsku uniju, SAD, Rusku Federaciju i druge zainteresovane vlade, strane i organizacije o napretku i provođenju mirovnog sporazuma u vezi sa zadacima predviđenim u ovom sporazumu".

"Iz navedenog proizilazi jasna obaveza visokog predstavnika da periodično izvještava RS kao stranu potpisnicu svih aneksa Opšteg okvirnog sporazuma za mir, i da nije potrebno posebno traženje. Međutim, da bi se izbjegla bilo kakva nedoumica, ovim putem izražavam interesovanje RS za izvještaj o Vašem radu, te očekujem da taj izvještaj Republici Srpskoj kao zainteresovanoj strani i dostavite, a u skladu sa Aneksom 10, Član dva, stav 1. e) Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH", naveo je predsjednik Dodik u pismu.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: