{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke

F
18.4.2008. u 14:49
0
0
Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke
0
Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke
Ključ Grada Banje Luke s Poveljom "Počasni građanin Banje Luke“ dobit će Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS-a, kao posebni vid priznanja za djela i rad od općeg značaja.
Ovo su danas odlučili Odbornici Skupštine Grada odlučujući o nagradama povodom 22. aprila, Dana Grada Banje Luke.

Prema toj odluci "Zlatni grb Grada" bit će dodijeljen Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović“ – za izuzetni doprinos u zdravstvu i "Vodovodu“ a.d. Banja Luka – za izuzetni doprinos u privredi.

"Plaketa Grada" ove godine bit će uručena: dr. Nikoli Gaćeši – za izuzetni doprinos u sportu i fizičkoj kulturi, Vladimiru Blahi – za izuzetne zasluge u stvaranju i njegovanju odnosa među nacionalnim manjinama, Francu Sošnji – za izuzetni doprinos u oblasti sportskih aktivnosti i društvenog rada, Osnovnoj školi "Ivo Andrić“ – za izuzetna ostvarenja u obrazovanju, Područnom fudbalskom savezu Banja Luka – za izuzetna ostvarenja u sportu, "Drvorezu“ d.o.o Ljubačevo – za izuzetna ostvarenja u privredi i Udruženju bivših logoraša Drugog svjetskog rata – za izuzetno humana djela.

Dobitnici ovogodišnje nagrade Grada mladima su: Tatjana Marković - za značajna ostvarenja u obrazovanju i humanitarnom radu, Radomir D. Mitrić – za značajna ostvarenja u kulturi i umjetnosti i Kristina Ivanković-Kiki – za značajna ostvarenja u nastavnim i kulturnim aktivnostima.

Nagrade će biti dodijeljene na akademiji koja će biti organizovana na sam Dan Grada, 22. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: