{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke

F
18.4.2008. u 14:49
0
0
Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke
0
Milorad Dodik počasni građanin Banje Luke
Ključ Grada Banje Luke s Poveljom "Počasni građanin Banje Luke“ dobit će Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS-a, kao posebni vid priznanja za djela i rad od općeg značaja.
Ovo su danas odlučili Odbornici Skupštine Grada odlučujući o nagradama povodom 22. aprila, Dana Grada Banje Luke.

Prema toj odluci "Zlatni grb Grada" bit će dodijeljen Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović“ – za izuzetni doprinos u zdravstvu i "Vodovodu“ a.d. Banja Luka – za izuzetni doprinos u privredi.

"Plaketa Grada" ove godine bit će uručena: dr. Nikoli Gaćeši – za izuzetni doprinos u sportu i fizičkoj kulturi, Vladimiru Blahi – za izuzetne zasluge u stvaranju i njegovanju odnosa među nacionalnim manjinama, Francu Sošnji – za izuzetni doprinos u oblasti sportskih aktivnosti i društvenog rada, Osnovnoj školi "Ivo Andrić“ – za izuzetna ostvarenja u obrazovanju, Područnom fudbalskom savezu Banja Luka – za izuzetna ostvarenja u sportu, "Drvorezu“ d.o.o Ljubačevo – za izuzetna ostvarenja u privredi i Udruženju bivših logoraša Drugog svjetskog rata – za izuzetno humana djela.

Dobitnici ovogodišnje nagrade Grada mladima su: Tatjana Marković - za značajna ostvarenja u obrazovanju i humanitarnom radu, Radomir D. Mitrić – za značajna ostvarenja u kulturi i umjetnosti i Kristina Ivanković-Kiki – za značajna ostvarenja u nastavnim i kulturnim aktivnostima.

Nagrade će biti dodijeljene na akademiji koja će biti organizovana na sam Dan Grada, 22. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: