{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milorad Dodik: Ne rušim BiH

S
28.6.2009. u 17:22
0
68
Milorad Dodik: Ne rušim BiH
0
Milorad Dodik: Ne rušim BiH
Foto: RTRS
Premijer Republike Srpske (RS) i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ne ruši BiH i da je za njega dejtonska BiH moguća.
"Ta virtuelna BiH, kako je neko zamislio, je nemoguća. Dejtonska BiH je moguća i predmet je međunarodnog ugovora koji se mora provoditi i koji za nas nije sporan", rekao je Dodik za OBN televiziju.

On je istakao da u organe vlasti BiH ne bi slao najbolje kadrove SNSD-a da je imao namjeru da ruši BiH.

Komentarišući izjavu predsjednika SDA Sulejmana Tihića da OHR ne treba da bude ukinut dok ne bude završena ustavna reforma, jer u suprotnom može doći do sukoba čiji karakter nije moguće predvidjeti, Dodik je rekao da nije čovjek rata i da nema nikakav ratni plan.

"Nnisam čovjek rata, ali jesam čovjek principa i nastaviću da se borim za svoja politička uvjerenja, sviđalo se to kome ili ne", rekao je Dodik.

Govoreći o ekonomskom stanju u Republici Srpskoj, Dodik je ponovio da je, prema ocjenama Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ i Svjetske banke, makroekonomsko stanje u Srpskoj bolje nego u okruženju.

"RS ima bolje makroekonomsko stanje nego što ima Srbija, Hrvatska, Federacija BiH, pa čak i Crna Gora. Naravno da u RS ima problema, ali smo uspjeli da za pet mjeseci imamo povećanje fizičkog obima industrijske proizvodnje za 17 odsto u odnosu na prošlu godinu, što nije ostvareno nigdje u regionu", rekao je Dodik.

On je dodao da je punjenje budžeta RS 12 odsto manje od planiranog, te da se ide na rebalans, što je i obaveza iz stend-baj aranžmana sa MMF-om, kako bi se potpuno stabilizovala situacija.

Dodik je istakao da je MMF bio korektan tokom pregovora o stend-baj aranžmanu, jer je samo postavio uslov da bude ušteđeno 400 miliona KM.

On je izrazio nadu da će Federacija BiH zbog sebe same, ali i čitave BiH, ispuniti uslove MMF-a za dobijanje aranžmana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: