{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milorad Barašin glavni tužilac Tužilaštva BiH

F
28.1.2009. u 12:29
0
0
Milorad Barašin glavni tužilac Tužilaštva BiH
0
Milorad Barašin glavni tužilac Tužilaštva BiH
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) na današnjoj redovnoj sjednici imenovao je Milorada Barašina za glavnog tužioca Tužilaštva BiH.
Odluka o imenovanju donijeta je na osnovu prijedloga sedmočlanog Podvijeća za predlaganje kandidata za imenovanje na nivou BiH, koje je 14. januara obavilo razgovore s kandidatima, napravilo rang listu i pripremilo prijedlog imenovanja.

Prilikom donošenja odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda i iskustva za rukovodeće poslove.

Za rukovodeću poziciju državnog tužilaštva prijavilo se 9 kandidata: Barašin Milorad , Begović Džemila, Budimir Vesna, Ćosić Šesenam, Hodžić Midhat, Karić Džemal, Miletić Azra, Šuškić Ismet i Višnjić Drago.

Konkurs je objavljen u Službenom glasniku BiH broj 91, 11. novembra 2008. godine, a zatvoren 26. novembra 2008. godine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: