{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Miljić: Radioaktivno željezo ide u skladište u Banju Luku

F
FENA
11.3.2008. u 12:46
0
0
Miljić: Radioaktivno željezo ide u skladište u Banju Luku
0
Miljić: Radioaktivno željezo ide u skladište u Banju Luku
Glavni zdravstveno-sanitarni inspektor Republike Srpske Desimir Miljić potvrdio je danas da će banjalučko preduzeće "Čajavec - mjerno-dektektorski uređaji" na Palama preuzeti radioaktivni izvor iz pošiljke otpadnog željeza kompanije "Milkus" i zbrinuti ga u svom skladištu u Banjoj Luci.
Miljić je potvrdio da ovaj radioaktivni izvor zbog kojeg je jučer kamion s otpadnim željezom vraćen iz Zenice na Pale bezopasan po ljudsko zdravlje i da nema razloga za zabrinutost.

On očekuje, javio je Radio RS-a, da će preuzimanje radioaktivnog izvora radnici jedinog ovlaštenog preduzeća u RS-u za skladištenje i zbrinjavanje radioaktivnog otpada završiti u kasnim večernjim satima, a inspektor za zaštitu od jonizujućeg zračenja konstatovat će da je radioaktivni izvor propisno preuzet i uskladišten.

Pošiljka otpadnog željeza kompanije "Milkus" s Pala jučer je vraćena iz Zenice na Pale gdje je komad radioaktivnog gvožđa propisno uklonjen s kamiona uz nadzor inspektora za zaštitu od jonizujućeg zračenja i stručnjaka Instituta za zaštitu zdravlja RS-a koji se bave problemima jonizujućeg zračenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: