{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Miljacka prodisala: Prvi put ovoga ljeta počelo košenje korita rijeke

Piše: Dž. L./Klix.ba
18.7.2018. u 15:35
232
41
Miljacka prodisala: Prvi put ovoga ljeta počelo košenje korita rijeke
232
Košenje travnatog dijela korita rijeke Miljacke u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine počelo je prvi put ove godine, iako je u nadležnosti Gradske uprave Grada Sarajeva održavanje korita rijeke tokom cijele godine.
Na terenu kod Mosta Suade Dilberović i Olge Sučić zatekli smo vatrogasce s Vratnika kako kose travu uz Miljacku te uklanjaju korov, šiblje i ostalo rastinje.

Početkom mjeseca juna iz Gradske uprave su nam kazali kako su pokrenuli projekt košenja obale rijeke od mosta Čobanija do mosta Skenderija te kako će u narednom periodu nastaviti realizaciju ovog projekta.

Košenje korita Miljacke uslijedilo je nakon brojnih pritužbi građana na visoku travu koja im otežava kretanje i postaje stanište zmijama. Podsjećamo, proteklih dva mjeseca Sarajlije su veoma često susretale zmije uz obale Miljacke u centru grada.

Radnici preduzeća Park pokosili su šetališta i parkove u gradu već tri puta ove sezone, ali ne i korito Miljacke, jer nije u njihovoj nadležnosti. Tako, naprimjer, ukoliko prođete Vilsonovim šetalištem, možete zateći pokošenu travu uz šetalište, a s druge strane visoko šiblje uz rijeku, što je rezultat podjele nadležnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: