{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milion dolara za projekat “Škole i zajednice po mjeri djeteta”

S
18.4.2008. u 12:34
0
0
Milion dolara za projekat “Škole i zajednice po mjeri djeteta”
0
Milion dolara za projekat “Škole i zajednice po mjeri djeteta”
UNICEF i Dubai Cares prezentirali su danas novi projekat pod nazivom “Škole i zajednice po mjeri djeteta”. Kroz kampanju Dubai Cares-a, obezbijeđeno je milion dolara za ovaj projekat, kojim se planira obuhvatiti oko 30.000 djece i porodica, na pet različitih lokacija širom BiH.
Opštine Foča, Goražde, Drvar, Kiseljak i Istočna Ilidža, izabrane su na osnovu procjene situacije u školama i zajednicama, a u konsultaciji sa nadležnim ministarstvima, sa kojima UNICEF sarađuje već godinama.

“Opći cilj ovog projekta je podržati obrazovanje, te smanjiti društveni rizik, naročito za marginaliziranu djecu, a s druge strane promovisati društvenu jednakost i poštivanje kulturalnih razlika među mladima. Započinjemo na ovih pet lokacija, kako bi postigli maksimalnu sektorsku saradnju na nivou škola i opština. Ovakav pristup se oslanja na prethodna iskustva i projekte UNICEF-a i jako smo zahvalni Šeiku Mohammed bin Rashid al Maktoum-u i našim partnerima u Dubaiju, što su omogućili njegov nastavak,” rekla je June Kunugi, predstavnica UNICEF-a.

Rezultati projekta će podrazumijevati: poboljšanje kvaliteta nastavne prakse, kreiranje okruženja po mjeri djece, bolju sigurnost u školama, uspostavljanje partnerstva sa djecom, roditeljima i etnički mješovitim zajednicama, podučavanje djece toleranciji i poštivanju različitosti, bolju saradnju škola i zajednica, tehničku podršku donosiocima odluka o obrazovnim politikama kao i raspoređivanje finasijskih sredstava prema modelu inkluzivnog, djeci prilagođenog školstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: