BiH
4

Miličević: Nadam se da ću biti ministrica finansija prije svega

Piše: Er. M.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je nakon sastanka s kandidatima HDZ-a BiH za ministre u Federalnoj vladi kazao da kandidati mogu napraviti značajne iskorake za građane Federacije BiH.

"Očekujem da ćemo tokom dana steći uvjete da potpišemo Odluku o imenovanju Vlade i da ćemo već sutra imati novu Vladu Federacije BiH", rekao je Čavara.

On je dodao da su kandidati za potpredsjednike Vlade FBiH Jelka Miličević iz HDZ-a BiH i Milan Mandilović iz DF-a.

Jelka Milicević, kandidatkinja za ministricu finansija, kazala je da je pogledala budžet Federacije BiH, te da je očekivala da će se ranije pričati o budžetu.

"Prostora nema puno. Mi alternative u ovom trenutku nemamo, a izmjena će sigurno biti. Krećemo nakon pet mjeseci jednom novom energijom", kazala je Miličević.

Ona je dodala da ima posebnu odgovornost kao ministrica finansija, jer se očekivalo da ministar finansija bude predložen od HDZ-a BiH, ali i da dobije potporu SDA i DF-a.

"To mi daje veću odgovornost i ja se iskreno nadam da ću biti ministrica finansija prije svega", kazala je Miličević.

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović rekla je novinarima da je danas dokazano da predsjednik i potpredsjednici Federacije mogu raditi timski.

"Prema ustavnom ovlaštenju, Vlada Federacije BiH se imenuje na prijedlog predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH. Danas ćemo obaviti konsultacije sa svim kandidatima iz svih političkih opcija i to je veoma dobro jer samo međusobnim uvažavanjem idemo putem pravilnog rješavanja problema", saopćila je Mahmutbegović.