Vršiteljica dužnosti
565

Milica Marković izabrana na čelo Agencije za unapređenje stranih investicija

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Milica Marković, bivša zastupnica Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, imenovana je na poziciju vršiteljice dužnosti direktorice Agencije za unapređenje stranih investicija.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici smijenilo nekoliko čelnika državnih agencija kojima je istekao mandat, pa tako i direktora Agencije za promociju stranih investicija Gordana Milinića.

Konkursna procedura za ranije raspisani javni poziv za izbor direktora FIPA-e nikada nije dovedena do kraja, što je otvorilo prostor da se na poziciju vršiteljice dužnosti direktorice imenuje Milica Marković, bivša SNSD-ova zastupnica u Parlamentu BiH.

"Agencija za državnu službu objavila je javni konkurs u novembru 2019. godine na koji sam se ja prijavila. Konkursna procedura nije bila dovedena do kraja zato što nije bilo formirano Vijeće ministara BiH", istakla je Marković za Klix.ba.

Navodi kako se raspitivala šta će biti sa kandidatima koji su se prijavili i saznala da Vijeće ministara BiH treba imenovati komisiju za odabir kandidata.

"Kako sam obaviještena, jučer je na sjednici Vijeća ministara imenovana komisija koja će obaviti intervjue sa kandidatima, ne samo za FIPA-u, već i za druge konkurse koji su ranije bili objavljeni", rekla nam je Marković.

Napominje kako je imenovana na poziciju vršiteljice dužnosti direktorice FIPA-e, ali da je normalno da će biti među konkurentima.

"S obzirom na to da ispunjavam sve pravno-formalne uslove ne vidim razloga zašto se ne bih kotirala na način da budem kvalifikovana na tom konkursu", zaključila je bivša SNSD-ova zastupnica Milica Marković.