{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milić: Okupili smo se zbog ideje koja ne poznaje mržnju i odali počast Titu

4.5.2013. u 16:02
395
51
Milić: Okupili smo se zbog ideje koja ne poznaje mržnju i odali počast Titu
395
U organizaciji Društva Josip Broz Tito, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, polaganjem cvijeća ispred Titove statue obilježene su 33 godine od smrti nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije.
Veliki broj ljudi, uglavnom starije dobi i sa jugoslovenskom ikonografijom, okupio se kako bi položio cvijeće ispred Titove statue. Ceremonija je otvorena nakon minute šutnje, a mladi aktivista Društva Josip Broz Tito, Edis Milić, je održao govor u Titovu čast, dok je glumac Sead Arslanagić pročitao poemu o Titu.

"Ovdje su se u miru, slozi i na malom prostoru skupili ljudi različitih generacija, sve zbog jedne ideje koja ne poznaje mržnju, netrpeljivost i predrasude. Okupili su se ispred statue čovjeka koji je postao simbol svega toga. Tito je bio antifašista i kosmopolita", rekao je Milić za Klix.ba.

Nakon ceremonije je ispred statue položeno cvijeće.

Društvo Josip Broz Tito je kao narednu aktivnost najavilo okupljanje u Jablanici, 11. maja, a povodom obilježavanja 70 godina od Bitke na Neretvi. Također, najavili su i ponovno okupljanje ispred Titove statue, povodom Dana mladosti, 25. maja u 11 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: