BiH
3

Miletić: DF još nikoga nije definitivno potvrdio kao kandidata za načelnika

Piše: S. H. i A.B.
Generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić za Klix.ba je potvrdio kako uprkos špekulacijama o imenima pojedinih kandidata za načelničke pozicije, naročito u Kantonu Sarajevo, još ništa nije definitivno potvrđeno.

"Sva imena koja se spominju u kontekstu kandidata za načelnika određenih općina na predstojećim izborima još uvijek nisu definitivno potvrđena. Konačnu odluku donijet će Predsjedništvo stranke 22. juna", kazao je za Klix.ba Miletić.

Samer Rešidat, koji se spominje kao kandidat DF-a za načelnika Općine Centar u Sarajevu, još uvijek nije zvanično potvrđen. To je u razgovoru za Klix.ba potvrdio Rešidat.

Prema njegovim riječima, nalazi se na listi s još pet kolega iz stranke, a naredne sedmice Općinski odbori tek trebaju potvrditi prijedlog mjesnih odbora.

Prema prethodnim saznanjima kandidati za načelnika Općine Centar iz SDP-a će biti Igor Kamočaji te Nedžad Ajnadžić iz SDA.

Jedan od glavnih kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo iz DF-a je Amir Sadžak, iako se čeka njegova zvanična potvrda.

Konačna lista kandidata DF-a bit će poznata tek nakon sjednice Predsjedništva stranke 22. juna.