{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milekić: Nije se odustalo od poskupljenja struje u RS-u

F
28.9.2015. u 12:01
0
5
Milekić: Nije se odustalo od poskupljenja struje u RS-u
0
Milekić: Nije se odustalo od poskupljenja struje u RS-u
Foto: CIN
Direktorica „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) Branislava Milekić potvrdila je danas da to preduzeće nije odustalo od zahtjeva za poskupljenje struje u RS-u, kao i da situacija u Rudniku i Termoelektrani (RiTE) Gacko „nije sjajna“.
Milekić je istakla da ERS nije povukao svoj zahtjev za povećanje cijene električne energije u RS-u, već da je Regulatorna komisija za energetiku u RS-u obustavila postupak donošenja končane odluke o poskupljenju struje iz formalnih razloga.

-Taj postupak će se nastaviti kada se za to steknu uslovi - rekla je Milekić.

Komentirajući teško finansijsko stanje u RiTE Gacko, ona je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ustvrdila da je to preduzeće u proteklom periodu „imalo nekoliko nemilih događaja“.

Izdvojila je klizišta i poplave, što je, kaže, uticalo na završetak eksplotacije u postojećem kopu, a u toku je investiranje za otvaranje novog rudnika.

- U takvim okolnostima, a zbog nekorištenja značajnih kreditnih sredstava za otvaranje rudnika, situacija u RiTE Gacko sa stanovništa likvidnosti nije sjajana - ustvrdila je Milekić.

Podsjetila je i na stav da je bio i remont u ovoj godini u tom preduzeću, a da je i cijena električne struje u RiTE Gacko „potcjenjena“, što sve nije dovoljno za pokriće rashoda.

Milekić dodaje da u cijelom slučaju vezano za ovo preduzeće ima i politikanstva, s čim se slaže i ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić.

-Nesporno je da imaju teškoće i RiTE Gacko i RiTE Ugljevik zato što rade u drugačijim uslovima u odnosu na proizvođače iz hidroenergetskog sektora - rekao je Đokić.

Istakao je i da menadžment Rudnika Gacko „mora da shvati da ima problem i da treba da ga rješavaju“.

- Ne mogu oni deligirati probleme drugima, već moraju tražiti odgovornost za probleme i kod sebe, a za ono što nije do njih, treba da vidimo da se neko drugi uključi i rješava te probleme s njima – rekao je resorni ministar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: