Parlament FBiH
13

Mile Atlagić dostavio pismeno obavještenje: Neću preuzeti funkciju zamjenika predsjedavajućeg

Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zastupnik SDP-a BiH Mile Atlagić dostavio je pismeno obavještenje Komisiji za izbor i imenovanje o tome kako ne namjerava preuzeti funkciju zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda.

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH kao tačka dnevnog reda nalazi se i izbor rukovodstva federalnog organa zakonodavne vlasti.

Za sada je poznato da će na poziciju predsjedavajućeg biti izabran Mirsad Zaimović (SDA), dok će za zamjenika predsjedavajućeg iz reda hrvatskog naroda biti izabran Mladen Bošković (HDZ BiH).

Zastupnik Eldin Vrače, koji je dio vladajuće većine, predložio je da se za zamjenika iz reda srpskog naroda imenuje Mile Atlagić iz SDP-a. Inače, Atlagić je kao najstariji zastupnik predsjedavao jednim dijelom konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Nakon ovog prijedloga Atlagić je Komisiji za izbor i imenovanje dostavio pismeno obavještenje u kojem je naveo da on neće preuzeti funkciju zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda.

Pored Atlagića, u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH mandate iz reda srpskog naroda dobili su Mira Grkić (SDP), Miomirka Mila Melank (Naša stranka) i Goran Opsenica (HDZ BiH).