{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milan Tegeltija: Sudovi ne mogu raditi policijski posao

17.2.2015. u 16:10
9
4
Milan Tegeltija: Sudovi ne mogu raditi policijski posao
9
Milan Tegeltija: Sudovi ne mogu raditi policijski posao
Milan Tegeltija (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija rekao je danas u Narodnoj skupštini RS da poslanici opozicije uvijek imaju primjedbe na izvještaj o radu ovoga tijela, dodajući da su one dio političke svakodnevnice.
"Potrebno je da čujemo te primjedbe i mnoge od njih mogu prihvatiti. U izvještaju za 2014. godinu će se vidjeti da mnoge stvari bolje izgledaju, a u godinama koje dolaze efekti rada svih ustanova će svakako biti mnogo bolji. Vjerujem da će uskoro biti sve manje prostora za primjedbe", rekao je Tegeltija.

Na optužbe opozicije da sudovi i tužilaštva ne procesuiraju utajivače poreza, Tegeltija je odgovorio da nijedan predmet koji dođe pred sudije ne ostaje neriješen.

"Ne može se desiti da nešto dođe u sud kao krivično djelo, a da se ne riješi. Do sudije mora doći prijava. Ne mogu sudovi raditi policijski posao. Krivična djela korupcije koja nisu otkrivena predstavljaju problem i sa tim se apsolutno slažem. To su djela u fazi istraga, a to obično dugo traje. Ako nema trenutnog rješenja, to ne znači da se ništa ne radi", smatra Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: