{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milan Tegeltija: Sudovi ne mogu raditi policijski posao

17.2.2015. u 16:10
9
4
Milan Tegeltija: Sudovi ne mogu raditi policijski posao
9
Milan Tegeltija: Sudovi ne mogu raditi policijski posao
Milan Tegeltija (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija rekao je danas u Narodnoj skupštini RS da poslanici opozicije uvijek imaju primjedbe na izvještaj o radu ovoga tijela, dodajući da su one dio političke svakodnevnice.
"Potrebno je da čujemo te primjedbe i mnoge od njih mogu prihvatiti. U izvještaju za 2014. godinu će se vidjeti da mnoge stvari bolje izgledaju, a u godinama koje dolaze efekti rada svih ustanova će svakako biti mnogo bolji. Vjerujem da će uskoro biti sve manje prostora za primjedbe", rekao je Tegeltija.

Na optužbe opozicije da sudovi i tužilaštva ne procesuiraju utajivače poreza, Tegeltija je odgovorio da nijedan predmet koji dođe pred sudije ne ostaje neriješen.

"Ne može se desiti da nešto dođe u sud kao krivično djelo, a da se ne riješi. Do sudije mora doći prijava. Ne mogu sudovi raditi policijski posao. Krivična djela korupcije koja nisu otkrivena predstavljaju problem i sa tim se apsolutno slažem. To su djela u fazi istraga, a to obično dugo traje. Ako nema trenutnog rješenja, to ne znači da se ništa ne radi", smatra Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: