Stranačke turbulencije
10

Milan Radović napustio DNS iz "moralnih razloga", Nenad Nešić zatečen odlukom

D. Be.
Milan Radović
Milan Radović
Vršitelj dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da ga Milan Radović nije obavijestio o odluci da napusti DNS i da u budućnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastupa kao nezavisni kandidat.

"Zatečen sam ovom odlukom. Niti me je obavijestio niti mi se javio, ali mu želim svaku sreću. Očigledno je da se nije snašao u novonastaloj situaciji, kako u Republici Srpskoj tako i u DNS-u. Podsjetit ću vas, da kad se odlučuje o sudbini Republike Srpske, gospodin Radović nije bio na sjednici Narodne skupštine RS-a. To govori dovoljno o njegovoj ozbiljnosti i kao političara i kao čovjeka i kao Srbina iz RS-a", rekao je Nešić za ATV.

Podsjećamo, Milan Radović, v.d. zamjenika predsjednika DNS-a podnio je ostavku na tu funkciju.

"Iz ličnih i moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u DNS-u", napisao je Radović u tekstu ostavke navodeći da istovremeno istupa iz članstva DNS-a te da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti raditi kao nezavisni poslanik.

Inače, Radović je na nedavnoj sjednici Glavnog odbora DNS-a povukao kandidaturu za predsjednika te stranke. Nije poznato da kakav će biti njegov dalji poliitčki angažman, a treba podsjetiti da je prije izbora u DNS-u važio kao budući premijer Republike Srpske, piše RTVBN.

Radović je i jedan od "mangupa" u redovima DNS-a kako ih je nakon izbora nazvao Milorad Dodik i označio da su nepoželjni za većinu koju kontroliše DNS.

On je ostao u skupštinskoj većini kao poslanik DNS-a, ali nije imao značajnijeg angažmana takom sjednica NSRS-a.