{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mikerević podnio ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a

N
18.12.2004. u 00:23
0
0
Mikerević podnio ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a
0
Mikerević podnio ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a
Izvor fotografije: Dani
Premijer Republike Srpske Dragan Mikerević izjavio je danas da je ostavku na tu dužnost podnio jer nije spreman prihvatiti prijetnje i provesti ultimativne zahtjeve visokog predstavnika o preuređenju ustavnog poretka RS-a i BiH.
Mikerević je, na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, kazao da odlazi s uvjerenjem kako su on i njegova vlada za dvije godine učinili dosta, pa i na saradnji s Haaškim tribunalom.

Ostavku je, kaže, podnio polazeći od vlastitih političkih uvjerenja, stavova i programa Partije demokratskog progresa kojoj pripada, a posebno polazeći od moralnih normi i osjećaja odgovornosti, koje kao predsjednik Vlade ima za sudbinu RS-a i srpskog naroda.

"Nisam spreman sudjelovati u vlasti koja ne uvažava ustavna riješenja i u odnosima koji ne respektiraju demokratske institucije i suverena prava", kazao je Mikerević.

Predsjednik RS-a Dragan Čavić već je ranije najavio da će u ponedjeljak razgovarati sa svim političkim liderima u tom entitetu, s ciljem pronalaženja rješenja u vezi s novonastalom situacijom prouzročenom jučerašnjim odlukama Paddyja Ashdowna.

Prema Čavićevim riječima, očekuje se da će na tom sastanku biti postignut dogovor o svim pitanjima, pa i o formiranju vlade nacionalnog jedinstva, u koju bi ušle sve političke stranke iz RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: