BiH
4

Mike Franey dobio grb Općine Bosanska Krupa

FENA
Foto: Krupljani.ba
Foto: Krupljani.ba
Za nemjerljiv humanitarni rad, nesebičan doprinos i zalaganje u razvoju obrazovanja, kulture i sporta na području općine Bosanska Krupa, Mike Franey je danas od općinskog načelnika Armina Halitovića dobio veliko priznanje, Grb općine Bosanska Krupa.

Franey je Englez, koji u okviru fondacije Acorn Aid djeluje već godinama, i to tiho, bez puno medijske pompe i promocije. Bez obzira na to, poznat je velikom broju ljudi iz ovog kraja Bosne i Hercegovine (BiH), jer je mnogima pružio podršku. Fondacija, koju je sam osnovao, djeluje od 1997. godine kada je počela pristizati i pomoć na ove prostore. Na početku, donacijama za "Djecu bez doma" i Centar za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" Kulen Vakuf“, zatim Crvenom križu iz Bosanske Krupe, Domu zdravlja, školama, vatrogascima i mnogim drugima, uključujući i socijalno-ugrožene porodice.

Načelnik Halitović se prijatelju Bosanske Krupe, humanitarcu, od sveg srca zahvalio na podršci i pomoći, kazavši da će i u narednom periodu imati njegovu podršku u provođenju humanitarnih aktivnosti. Franey se zahvalio načelniku na priznanju, nakon čega je govorio o radu fondacije i ličnim emocijama kada je u prilici da pomaže, onima kojima je to potrebno.