{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mijo Krešić otvorio kurs obuke u oblasti sigurnosne politike

F
FENA
12.5.2008. u 12:24
0
0
Mijo Krešić otvorio kurs obuke u oblasti sigurnosne politike
0
Mijo Krešić otvorio kurs obuke u oblasti sigurnosne politike
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić otvorio je danas u Sarajevu dvosedmični kurs obuke u oblasti sigurnosne politike za predstavnike državnih institucija, te privrede i nevladinog sektora koji su uključeni u provođenje sigurnosne politike.
Krešić je u izjavi novinarima podsjetio da je BiH prije tri godine usvojila dokument "Sigurnosna politika u BiH" koji definira elemente, nositelje, izazove i rizike sigurnosne politike, te definira pojedinačne politike (odbrambenu, finansijsku, socijalnu). Vijeće ministara BiH je formiralo interresornu radnu grupu koja ima zadaću da provede obuku u oblasti provođenja sigurnosne politike.

On je naveo da je obaveza da se o ovom dokumentu upoznaju i državni dužnosnici i javnost.

- Želimo ovaj dokument učiniti potpuno transparentnim i to je jedna od osnovnih zadaća ovakvih kurseva, kazao je Krešić.

Upitan da li su razgovori o reformi policije pokazali da u BiH postoje velike razlike prema sigurnosnoj politici, zamjenik ministra sigurnosti je kazao da je policija jedan mali segment sigurnosne politike.

- U ovoj oblasti su bila različita viđenja i različit pristup. Reforma policije je započela i to je proces koji će trajati, rekao je Krešić, naglasivši da je u BiH uspostavljen sistem sigurnosti.

- Policija je jedan mali dio tog sigurnosnog sistema. Privremeno je reforma policije skinuta s dnevnog reda, ali će se ponovo vratiti i policija će doživjeti reformu, bez obzira na to kako to neki htjeli ili ne. Ukupna kretanja u BiH i regionu te saradnja s Evropom će uvjetovati da se reforma policije provede, naglasio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: