{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mijo Krešić otvorio kurs obuke u oblasti sigurnosne politike

F
12.5.2008. u 12:24
0
0
Mijo Krešić otvorio kurs obuke u oblasti sigurnosne politike
0
Mijo Krešić otvorio kurs obuke u oblasti sigurnosne politike
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić otvorio je danas u Sarajevu dvosedmični kurs obuke u oblasti sigurnosne politike za predstavnike državnih institucija, te privrede i nevladinog sektora koji su uključeni u provođenje sigurnosne politike.
Krešić je u izjavi novinarima podsjetio da je BiH prije tri godine usvojila dokument "Sigurnosna politika u BiH" koji definira elemente, nositelje, izazove i rizike sigurnosne politike, te definira pojedinačne politike (odbrambenu, finansijsku, socijalnu). Vijeće ministara BiH je formiralo interresornu radnu grupu koja ima zadaću da provede obuku u oblasti provođenja sigurnosne politike.

On je naveo da je obaveza da se o ovom dokumentu upoznaju i državni dužnosnici i javnost.

- Želimo ovaj dokument učiniti potpuno transparentnim i to je jedna od osnovnih zadaća ovakvih kurseva, kazao je Krešić.

Upitan da li su razgovori o reformi policije pokazali da u BiH postoje velike razlike prema sigurnosnoj politici, zamjenik ministra sigurnosti je kazao da je policija jedan mali segment sigurnosne politike.

- U ovoj oblasti su bila različita viđenja i različit pristup. Reforma policije je započela i to je proces koji će trajati, rekao je Krešić, naglasivši da je u BiH uspostavljen sistem sigurnosti.

- Policija je jedan mali dio tog sigurnosnog sistema. Privremeno je reforma policije skinuta s dnevnog reda, ali će se ponovo vratiti i policija će doživjeti reformu, bez obzira na to kako to neki htjeli ili ne. Ukupna kretanja u BiH i regionu te saradnja s Evropom će uvjetovati da se reforma policije provede, naglasio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
SDA će za člana Predsjedništva BiH kandidirati?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: