{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mijo Golub oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja

F
20.3.2015. u 13:44
2
12
Mijo Golub oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja
2
Mijo Golub oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja
Nakon održanog pretresa vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine danas je izreklo drugostepenu presudu kojom je optuženi Mijo Golub oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo odavanje tajnih podataka.
Mijo Golub je oslobođen optužbe da je, kao službena ili odgovorna osoba u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, iskorištavanjem svog službenog položaja ili ovlaštenja i prekoračivanjem granica svog službenog ovlaštenja pribavio tajne podatke s ciljem da tako pribavljene tajne podatke saopšti ili preda neovlaštenom licu kako bi neovlašteno lice izbjeglo krivično gonjenje u predmetu u kojem se neovlašteno lice sumnjiči da je pribavilo imovinsku korist u iznosu koji prelazi 50.000 KM, pa je pribavljene tajne podatke bez ovlaštenja saopštio i učinio dostupnim neovlaštenom licu kako bi neovlašteno lice izbjeglo krivično gonjenje u predmetu u kojem se neovlašteno lice sumnjiči da je pribavilo imovinsku korist u iznosu koji prelazi 50.000 KM.

Optuženi je oslobođen obaveze naknade troškova krivičnog postupka, te isti padaju na teret budžetskih sredstava, saopćeno je iz Suda BiH.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 14. jula 2014. godine optuženi Mijo Golub oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo odavanje tajnih podataka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: