Sjednica u četvrtak
117

Mijenja se i poslovnik Doma naroda FBiH, Čampara od delegata traži da se odreknu paušala

A. D.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH trebala bi biti održana 9. aprila 2020. godine, potvrdio je dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara.

On je razgovarao s predsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislavom Martinović te je dogovoreno da sjednica bude održana dan nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, odnosno 9. aprila 2020. godine. Sjednica bi se trebala održati u Domu mladih - Skenderija.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH naći će se izmjene Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH, a koje bi trebale omogućiti delegatima elektronsko održavanje sjednica do okončanja stanja uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID-19) u BiH.

Dopredsjedavajući Čampara smatra kako zakonodavna vlast u ovim trenucima mora pokazati odgovornost i u što skorije vrijeme usvojiti sve potrebne zakone koji će dovesti do stabilizacije ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini.

"Ovo nije vrijeme kada se trebamo dijeliti na vlast i opoziciju. Uvjeren sam kako nam je svima u interesu da sačuvamo radna mjesta zaposlenih i pomognemo privrednicima, a koji su najviše pogođeni posljedicama uzrokovanim pojavom koronavirusa“, rekao je dopredsjedavajući Čampara.

Apelovao je svim parlamentarcima da se odreknu paušala i drugih naknada. Čampara se paušala odrekao prije 15 mjeseci i u Domu naroda Parlamenta FBiH, a i u Skupštini Kantona Sarajevo.