Kritike iz SDP-a
0

Mijatović: Prestanite od BiH praviti specijalni slučaj

FENA
Vojin Mijatović
Vojin Mijatović
Potpredsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović smatra kako u posljednja tri mjeseca političke elite u Bosni i Hercegovini, zbog političkog opstanka, urušavaju sve pred sobom, pokušavajući da od BiH naprave specijalni slučaj.

"Jedni to rade napadajući državu BiH, drugi braneći, tobože, svoj ugroženi indetitet, a treći braneći isključivo partijske interese. I jedni, i drugi i treći su na istom zadatku, a to je odbrana ličnog kriminala, pljačke i korupcije. Ako ste veliki Srbin, Bošnjak ili Hrvat, onda imate pravo biti milioneri, bez obzira što vam je narod gladan. To je matrica kojom se zajednički vode, a sva šteta, koja se pritom napravi, neka se piše na narod", navodi Mijatović.

Dodaje da kako bi se sve ovo izvelo, jedini put je od BiH napraviti specijalni slučaj.

"Prizivati međunarodnu zajednicu, komšije, potpisnike Mirovnog sporazuma, koristiti sve dozvoljeno i nedozvoljeno, samo da prođe još jedan mandat i još nekoliko bitnih tendera, koji će njihovim porodicama obezbijediti lagodan život širom Evrope i svijeta, a u BiH će biti kako bude - naveo je on", saopćeno je iz SDP-a BiH.