"Svesrpska oligarhija"
713

Mijatović pozvao na otkazivanje sastanaka s Lavrovom: U Istočnom Sarajevu nije bilo zastave BiH

M. G.
Nije istaknuta zastava BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nije istaknuta zastava BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Povodom današnjeg sastanka ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu oštro je reagirao potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

On je na svom Facebook profilu naveo da je neisticanje zastave naše zemlje prilikom ovog sastanka diplomatski skandal bez presedana.

"Lavrov u Istočnom Sarajevu sa svesrpskom oligarhijom. Naravno, nema zastave BiH. Pozivam Željka Komšića, Šefika Džaferovića i Biseru Turković, da otkažu sutrašnje sastanke sa Lavrovim i otkažu gostoprimstvo. Da sam ja član Predsjedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cijena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana!", naglasio je Mijatović.

Na kraju svoje objave, Mijatović je zaključio da ipak sumnja da će se takvo nešto dogoditi.

[FBPOST]https://www.facebook.com/vojinbg/posts/3877417528937661[/FBPOST]

"Naravno, velike patriote vi to nećete uraditi jer se ne želite zamjeriti vašem koalicionom bratu Miloradu Dodiku. Pošto već ne smijete to uraditi onda šutite i poklopite se ušima te prestanite sa dnevnim laprdanjima gdje glumite patriote", zaključuje Mijatović.

Podsjećamo Lavrov je danas došao u službenu posjetu našoj zemlji gdje se prvo sastao sa Miloradom Dodikom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske. Tom prilikom nije istaknuta zastava naše zemlje, što je uobičajeni protokol u takvim posjetama.

Susret sa članovima Predsjedništva BiH i ministricom vanjskih poslova naše zemlje Biserom Turković najavljen je za sutra.