Reakcija
1

Mijatović osudio Dodikove izjave: Prestanite sluđivati i obmanjivati građane u BiH

Klix.ba
Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović oštro je osudio izjave Milorada Dodika, predsjednika RS i SNSD izrečene danas u Beogradu, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije.

"Krajnje je vrijeme da Dodik prestane sa sluđivanjem i obmanjivanjem građana u BiH tvrdnjama o tome kako je BiH propala država, jer takve izjave, osim što nisu tačne, ne donose dobro nikome, ni u BiH ni u regiji. Ovakva retorika ne može sakriti činjenicu da vlast, koju vodi SNSD, nije u stanju ponuditi odgovor niti na jedan problem sa kojim se građani suočavaju", kazao je Mijatović.

Podsjetio je da penzioneri u RS imaju najniže penzije, zdravstveni radnici najniže plate, da je zaduženost po glavi stanovnika najviša u jugoistočnoj Evropi, te hiljade mladih bježi svakodnevno iz RS, tražeći bolji život negdje drugo.

"Umjesto što svakih sedam dana u Beogradu održava sastanke sa Aleksandrom Vučićem i na taj način troši budžetski novac, Dodiku bi bilo bolje da obilazi općine po RS i vidi kako građani zaista žive. SNSD i Dodik su, kao vladajuća stranka i njen lider, u proteklih 12 godina najodgovorniji za ovakvo stanje. Nikakve prijetnje i radikalne izjave neće promijeniti ove činjenice. Pozivam građane da ne nasjedaju na ovakve izjave i da se okrenu onim politikama koje se bore za dostojanstven život svih građana i napredak svih u BiH", poručio je Mijatović.