Potpredsjednik SDP-a
57

Mijatović nakon Dodikovog povlačenja: Schmidt je za njega gazda i tačka

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kritikovao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nakon što je prihvatio realnost da će morati izaći na izbore po Izbornom zakonu BiH kojeg je nedavno izmijenio visoki predstavnik Christian Schmidt.

"U naletu populizma i želje za opstankom na vlasti i na slobodi Dodik i njegovi sateliti više ne znaju kuda udaraju i šta pričaju. Prije nekoliko sedmica Dodik je okupio svoje pristalice i u svom maniru vrijeđao, omalovažavao i čak ispričao vic, kojim je kao želio dokazati hrabrost ili ipak ludost Srba. Danas je po ko zna koji put sageo glavu i pljunuo i po sebi i srpskom narodu, jer na izbore izlaze po Izbornom zakonu BiH. Dakle, Schmidt je njemu gazda i tačka", kazao je Mijatović.

Smatra da će isto biti i u četvrtak kada se u UN-u izglasa rezolucija o genocidu u Srebrenici i da će Dodik pogeti glavu i "sakriti se u mišiju rupu."

"Tada je u zanosu ludila na trgu Krajina pričao vic o između ostalih srpskom mišu, koji se za razliku od drugih miševa ne boji mačke još je izaziva sa mac, mac. Mišu, što danas ne čujemo od tebe mac, mac, što si se pokunjio i pobjegao u rupu? E, mi smo Srbi nešto opasno zgriješili kad uporno u posljednjih 30 godina za lidere biramo miševe, a ne ljude. Mac, mac crni Milorade!", napisao je Mijatović.