Potpredsjednik stranke
134

Mijatović kritikovao članove SDP-a: Ponijela vas je pjesma, prestanite s populizmom

A. L.
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Vojin Mijatović kritikovao je pojedine članove stranke kazavši kako ih je "pjesma ponijela" i da koriste populizam kako bi sebi osigurali novi mandat. On je priznao probleme u stranci, ali kaže da nema straha od raspada SDP-a.

Na samom početku saopćenja, Mijatović je kazao kako su priče oko raspada SDP BiH "smiješne". Dodaje da mu je nevjerovatno da svi u stranci šute na ove navode mjesecima, kazavši da tako "ova spinovanja poprimaju karakter da sto puta ponovljena laž postane istina".

Dodaje da je SDP BiH u raspadu, ali "samo u glavama onih koji preziru SDP, multietničku BiH i koji bi da vide BiH samo od Marijin Dvora do Baščaršije."

"Priča oko raspada SDP-a, oko frakcija i drugih gluposti je u najmanju ruku smiješna. Nezadovoljstva pojedinaca uvijek postoje pogotovo kad se stvari ne razjasne u startu i kada se dozvoli da svako pojedinačno može šta hoće i kako hoće. I nema razloga da niko krivi medije, jer u konačnici svaki medij ima pravo da piše šta želi i kako želi po sopstvenoj savjesti, časti i odgovornosti", naveo je.

Kako je kazao, partijski problemi se rješavaju na organima a ne po društvenim mrežama i medijima.

"To vam govori neko ko je itekako znao to da radi, nažalost. Od toga nisam imao korost ni ja, ni partija, već samo politički oponenti", kazao je.

Pozvao je sve članove stranke "da se mane ćorava posla i usmjere ka onome što je cilj - moderna, normalna i jedinstvena Bosna i Hercegovina, članica EU i NATO-a."

U nastavku saopćenja ipak navodi da postoje mnogo veći cilj od "naših ličnih interesa i frustracija koje često nisu osnovane".

"Pozivam sve iz rukovodstva, pogotovo sve nas imenovane i izabrane da prestanemo populizmom praviti sebi još jedan mandat, jer džabe nam još jedan mandat ako ne promijenimo stanje u zemlji. Realnost je sljedeća - jedina smo partija cijele zemlje, naši odbornici, vjećnici, poslanici i zatupnici su širom BiH u oba entiteta, mi jedini možemo okupiti i ujediniti građane čitave BiH, to je mnogo veća odgovornost od naših mandata i ličnih stavova i frustracija", dodao je.

Kako kaže, slijede lokalni izbori, a "SDP BiH uprkos spinovima i lažima raste u cijeloj zemlji i zato jeste pojedinima interesantno da od svake manje čarke u SDP-u prave priču o raskolu."

"Pamet u glavu drugarice i drugovi, one koje je pjesma ponijela pozivam da se vrate partiji jer partija im je kao i meni dala mandate, bez partije i našeg jedinstva niko od nas politički ne postoji, a predsjednika javno pozivam da konačno digne glas, da krenemo mnogo jače i da nas povede u još jednu pobjedu. Došli smo da budemo promjena, a ne zamjena za one prije nas. Zato, drugarice i drugovi, sujete u fioke, na teren i svi kao jedan!!!", dodao je Mijatović.