{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mihajlo Butigan se lažno predstavlja!"

F
27.6.2010. u 11:45
0
1
"Mihajlo Butigan se lažno predstavlja!"
0
"Mihajlo Butigan se lažno predstavlja!"
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) demantira da je Mihajlo Butigan predsjednik Skupštine Vanjskotrgovinske komore BiH te najavljuje da će kao institucija "sa stoljetnom svijetlom tradicijom" poduzeti sve neophodne pravne korake kako bi se zaštitila od "štetnog djelovanja Butigana i sličnih".
Pozivajući se na današnji tekst u bh. medijima u kojem Mihajlo Butigan komentira rad Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, ova institucija naglašava da se Mihajlo Butigan svjesno i zlonamjerno lažno predstavlja.

Mihajlo Butigan obnaša funkciju zamjenika direktora Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanskog kantona i kao takav ne može biti predstavnik bilo kojeg člana Komore, stav je Komore.

Naglašavajući da je zakonom definirana kao nevladina, nepolitička, samostalna i neprofitna asocijacija privrednih subjekata i privrednih asocijacija, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ističe da je Butiganova reakcija predstavlja još jedan pokušaj u nizu sličnih - da se Komori našteti s pozicija vlasti i politike.

Nikakvim relevantnim ili pravomoćnim aktom u Komori nisu utvrđene bilo kakve nepravilnosti i, u tom smislu, gospodin Butigan svjesno obmanjuje javnost i unosi smutnju, instrumentaliziran od određenih političkih krugova i vođen osobnim interesom, saopćeno je iz VTKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: