Traženo saslušanje
2

Mihajlica: SNSD i DNS ne žele raspravu o dešavanjima u NSRS 13. septembra

FENA
Milanko Mihajlica  (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milanko Mihajlica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zahtjev opozicionih članova Odbora Narodne skupštine RS-a za bezbjednost, da se 23. oktobra održi javno salušanje u vezi s angažovanjem pripadnika MUPRS-a na skupštinskom zasjedanju 13.septembra, nije danas razmatran, jer na sjednici nije bilo kvoruma.

Predsjednik Odbora Milanko Mihajlica (SRS RS) optužio je članove odbora iz SNSD-a i DNS-a da su napustili današnju sjednicu, jer nisu željeli raspravu o ovoj temi.

On, i članovi ovog skupštinskog odbora iz SDS-a i PDP-a, imali su namjeru da predlože da se na javno saslušanje pozovu predsjendik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, direktor policije Darko Ćulum te načelnik Uprave za osiguranje lica i objekata i drugi predstavnici nadležnih skupštinskih tijela.

"Građane interesuje puna istina šta se 13.septembra dešavalo na sjednici Narodne skupštine i po čijoj naredbi su tada u parlamentu angažovane snage MUPRS-a", rekao je Mihajlica u izjavi novinarima.

Zbog nedostatka kvoruma na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost nisu razmatrane ni druge predložene tačke, a Mihajlica kaže da je bilo neophodno da se raspravlja i o nabavci radara za kontrolu brzine vozila, za koju je raspisan tender i koji bi trebalo realizirati po sistemu javno-privatnog partnerstva.

"Nismo protiv nabavke tih radara, ali mislimo da je u suprotnosti s propisima da se 50 posto sredstava od naplaćenih kazni uplaćuje u budžet, a 50 posto nekom privatniku, kako je predviđeno tenderom", tvrdi Mihajilica.

Na sjednici Odbora, kako je dodao, trebalo je da se raspravlja i o nabavci novih uniformi za policiju RS-a, za koju je tender zaključen prije dva mjeseca, ali policajci još nemaju nove uniforme.

"Ovo što se danas dogodilo na odboru za bezbjednost imat će uticaja i na sutrašnje zasjedanje Narodne skupštine RS-a", zaključio je Mihajlica.