BiH
0

Mihajlica: Kad su u pitanju lični interesi, Dodik i Silajdžić mogu se sastati i nedjeljom i na Bajram

FENA
Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica potvrdio je da će ta stranka danas predati prijavu za učešće na prijevremenim izborima za predsjednika RS-a, navodeći da još nisu donijeli odluku da li će imati svog kandidata ili podržati zajedničkog kandidata s jednom ili više stranaka.

Mihajlica je na pres-konferenciji kazao da će ta stranka obaviti razgovore s drugim političkim strankama i potom donijeti odluku kako izlazi na izbore.

Predsjednik radikala RS-a je kritikovao jučerašnji sastanak u Banjoj Luci lidera SNSD-a i Stranke za BiH, Milorada Dodika i Harisa Silajdžića, navodeći da to pokazuje da "vlast u BiH funkcionira jedino kada su u pitanju lični i stranački interesi" spomenutih stranaka.

"Oni se veoma brzo, pa i nedjeljom i na Bajram, mogu okupiti ako su u pitanju njihovi lični ili stranački interesi", kazao je Mihajlica navodeći da je "jasno da je jučerašnji skup organiziran kako bi se napravila neka vrsta fronta prema međunarodnoj zajednici koja će sigurno danas poslati ozbiljnu poruku BiH".

Ocijenio je da je neprihvatljivo da se lideri vladajućih stranaka "samo onda kada neko zaprijeti, sastaju pa i tajno", navodeći da takav način rada nije prihvatljiv i pokazuje da se tu ne radi o interesima građana, već strahu vladajućih stranaka od eventualnih sankcija, smjena ili nametanja rješenja.