|

Mihajlica: Dodik zbog umiješanosti u kriminal popušta pred Lajčkovim zahtjevima

Mihajlica: Dodik zbog umiješanosti u kriminal popušta pred Lajčkovim zahtjevima
0
F
FENA
30.11.2007. u 15:10
0
komentara
0

dijeljenja
Mihajlica: Dodik zbog umiješanosti u kriminal popušta pred Lajčkovim zahtjevima Foto: Reuters
Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica optužio je lidere SNSD-a i PDP-a Milorada Dodika i Mladena Ivanića za nedosljednost, jer su počeli "popušati" zahtjevima međunarodne zajednice zbog umiješanosti u kriminalne radnje.
"Nakon što je visoki predstavnik najavio da će formirati antikorupcioni tim počelo je popuštanje od SNSD-a i PDP-a, odnosno njihovih lidera", kazao je Mihajlica na pres-konferenciji i dodao da tu treba dodati i njihove koalicione partnere Marka Pavića, predsjednika DNS-a, i Petra Đokića uime Socijalističke partije.

Mihajlica je kazao da RS ima vlast koju predvode ljudi koji su ucijenjeni, a pojedini su i s pravosnažnim sudskim presudama i presuđeno im je zatvorskim kaznama.

"To govori da dok imamo vlast koja je ucijenjena bilo čime, kriminalom, korupcijom i nesposobnošću, RS i njeni građani ne mogu očekivati napredak", tvrdi predsjednik radikala RS-a.

Optužio je premijera RS-a Milorada Dodika da je posljednjih dana uputio brojna pisma međunarodnim predstavnicima, američkoj administraciji, Vijeću Evrope i drugim, u kojima "obećava sve i svašta, što podrazumijeva da odustaje od obećanja datim građanima, a pokazuje ponovo svoju dvoličnost - jedno priča strancima, drugo građanima RS-a".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.