Osmijeh i zagrljaj
1.7k

Migranti i djeca iz Hadžića uživali zajedno u klizanju na Winter Festu

M. N.
Zimska čarolija u okviru Winter Festa Hadžići ujedinila je mještane i migrante koji borave u prihvatnim centrima na tom području. Klizalištem, koje je privuklo najveću pažnju posjetilaca, odzvanjaju graja i smijeh.

Migranti su ovih dana zaboravili na svoje nedaće i brige te se opustili zajedno s mještanima Hadžića i zabavili. Djeca su ponovo "očitala" lekciju odraslima kako nije bitno ko se kako zove i koje boje mu je koža, već je bitno imati veliko srce.

Ruku pod ruku klizali su s migrantima koji su došli iz udaljenih zemalja u potrazi za boljim životom, pomagali jedni drugima da održe ravnotežu te razmijenili zagrljaje.

"Osnovno ljudsko pravo jeste pravo na pravedan, lijep i sretan život, a naša osnovna dužnost jeste da omogućimo ta ista prava onima koji to nemaju! Makar na ovaj način uveseliti ih i skrenuti misli s onih nedaća koje su ih zadesile. Mi smo podijelili radost i radovali se s njima! Njihovi osmijesi sve govore", kazali su organizatori Winter Festa.

U okviru ove manifestacije bit će održana i Škola klizanja za djecu koja počinje u pnedjeljak, 25. decembra.

Osim u klizanju, posjetioci će u večernjim terminima moći uživati u muzici raznih bendova, grupa i muzičara. Ovog vikenda nastupa sarajevski bend Foxy Head, a 25. decembra na hadžićku binu stižu Frenkie, Kontra i Indigo.