Sjeli na cestu
88

Migranti blokirali Granični prijelaz Maljevac u Velikoj Kladuši

Piše: A. Z.
Foto: Radio Velika Kladuša
Foto: Radio Velika Kladuša
Blizu 200 migranta u Velikoj Kladuši je blokiralo Granični prijelaz Maljevac, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

"Migranti su se pomjerili prema graničnoj liniji između BiH i Hrvatske, sjeli su na cestu i na taj način su blokirali odvijanje saobraćaja preko graničnog prijelaza. Nije bilo nikakvih fizičkih kontakata niti incidenata", kazala nam je Dujković.

U pratnji migranata su pripadnici Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske koji su spriječili daljnji prolazak migranata.

Podsjećamo, migranti su proveli noć nadomak granice s Hrvatskom gdje su stigli tokom jučerašnjeg dana. Migranti su i ranije ove sedmice dolazili na Maljevac, a jučer su vraćeni i s Graničnog prijelaza Izačić.

Istovremeno, policija USK nije dozvolila migrantima koji su jučer u 16 sati vozom krenuli iz Sarajeva u Bihać da se iskrcaju, a kako saznajemo, blokiran je prolazak autobusa s migrantima u ovaj kanton.

Rezultat je to jučerašnjeg sastanka rukovodstva MUP-a USK s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, nakon kojeg je policija dobila naredbu da onemogući kretanje migranata prema USK.