Potpredsjednica FBiH
0

Mičić uputila čestitku povodom Svjetskog dana Roma

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Potpredsjednica FBiH Spomenka Mićić, u povodu svjetskog Dana Roma, uputila je čestitku predsjedniku Vijeća Roma FBiH Fehimu Osmanoviću i svim Romima u BiH.

-Svim Romkinjama i Romima, njihovim porodicama, udruženjima i organizacijama upućujem najiskrenije želje za dug i uspješan život, lični i porodični prosperitet, uticaj i bolji položaj u društvu i puno poštivanje svih prava koja im kao građanima BiH pripadaju.

Želim da sve institucije društva u okviru svojih nadležnosti i odgovornosti osiguraju da milenijumska kultura, jezik i sve vrijednosti koje Romi baštine osiguraju da budu prepoznate, njegovane i sačuvane, ali i da omoguće da ove i druge vrijednosti romskog naroda budu dio doprinosa ukupnom razvoju bh. društva, ali i način njegovanja njihove posebnosti.

Uz iskrenu nadu da će vrijeme koje dolazi donijeti i puno novih mogućnosti za sve građane u našoj zemlji, a želeći da Romkinje i Romi, s ostalim građanima, daju puni doprinos razvoju i budu uključeni u sve značajne procese u našem društvu ostvarujući na taj način sva svoja prava, još jednom od srca čestitam Međunarodni dan Roma svima koji ga obilježavaju", navedeo je u pismu potpredsjednice Mičić.