{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mia Farrow posjetila Memorijalni centar

F
6.12.2007. u 13:45
0
0
Mia Farrow posjetila Memorijalni centar
0
Mia Farrow posjetila Memorijalni centar
Foto: AP
Mia Farrow, najistaknutiji borac za pomoć Darfuru, i članovi delegacije ove sudanske regije posjetili su danas Memorijalni centar Potočari, položili vijence na spomen-obilježje i minutom šutnje odali počast žrtvama srebreničkog genocida.
"Dolazimo s velikim strahopoštovanjem i respektom u Srebrenicu, u središte agonije koja još traje. Glasovi onih koji su ubijeni, isto kao i mi, pitaju se kako se ovo uopće moglo dogoditi. Gdje je bio cijeli svijet? Zašto niko nije došao da ih spasi? Mi smo vas izdali! Moja zemlja i sve zemlje svijeta su vas izdale. Možda sada zvuči patetično, ali moram reći – žao mi je. Jednostavno od vas tražimo oprost", rekla je Mia Farrow, obraćajući se majkama Srebrenice u Memorijalnom centru Potočari.

"Moje srce i misli su s majkama čiji najmiliji su pobijeni i masakrirani u stravičnom genocidu. Mi ćemo još jednom prenijeti svijetu šta se ovdje dogodilo i kako ovdje ljudi sada žive, kako bismo još jednom skrenuli pažnju na Srebrenicu. Isto tako, želja nam je da svijetu skrenemo pažnju da se i u Sudanu upravo dešava genocid koji treba spriječiti", rekla je Žaklin Muratete, koja je preživjela genocid u Ruandi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: