{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesić: Uvijek sam se zalagao za cjelovitu BiH

F
20.9.2007. u 18:10
0
0
Mesić: Uvijek sam se zalagao za cjelovitu BiH
0
Mesić: Uvijek sam se zalagao za cjelovitu BiH
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić je danas u Sarajevu izjavio novinarima da se on uvijek zalagao za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, "jer ona je potrebna zbog onih koji žive u BiH – zbog Hrvata, zbog Srba, zbog Bošnjaka i drugih nacionalnih manjina".
„Dakle, Bosna i Hercegovina je prije svega radi njih, ali ona mora biti cjelovita i radi naše regije, ona mora biti cjelovita i radi Evrope i svijeta. Ja se nadam da će tako i biti“, kazao je Mesić.

Na novinarsko pitanje da li je upoznat sa deklaracijom hrvatskog naroda i kako komentira priču o trećem entitetu, Mesić je kazao da je upoznat samo u načelu, ali misli da bi treći entitet vodio jednim drugim smjerom i ne bi vjerovatno to učvršćivalo BiH.

Upitan da komentira najave da bi krajem septembra Hrvatska mogla uvesti vize Bosni i Hercegovini ukoliko ne bude riješena refroma pilicije, Mesić je kazao kako misli da će to biti malo kasnije „jer taj naš ulazak u Evropsku uniju nije u ovom kratkom roku“.

„Još ćemo malo pričekati“, kazao je Mesić.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravi u Sarajevu povodom dodjele nagrade Internacionalne lige humanista "Državnici - humanisti dvadesetoga stoljeća".

On se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske susreo sa visokim predstavnikom za BiH Miroslavom Lajčakom, predstavnicima Hrvatskog narodnog vijeća te sa bivšim predsjednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: