{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesić: Uvijek sam se zalagao za cjelovitu BiH

F
20.9.2007. u 18:10
0
0
Mesić: Uvijek sam se zalagao za cjelovitu BiH
0
Mesić: Uvijek sam se zalagao za cjelovitu BiH
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić je danas u Sarajevu izjavio novinarima da se on uvijek zalagao za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, "jer ona je potrebna zbog onih koji žive u BiH – zbog Hrvata, zbog Srba, zbog Bošnjaka i drugih nacionalnih manjina".
„Dakle, Bosna i Hercegovina je prije svega radi njih, ali ona mora biti cjelovita i radi naše regije, ona mora biti cjelovita i radi Evrope i svijeta. Ja se nadam da će tako i biti“, kazao je Mesić.

Na novinarsko pitanje da li je upoznat sa deklaracijom hrvatskog naroda i kako komentira priču o trećem entitetu, Mesić je kazao da je upoznat samo u načelu, ali misli da bi treći entitet vodio jednim drugim smjerom i ne bi vjerovatno to učvršćivalo BiH.

Upitan da komentira najave da bi krajem septembra Hrvatska mogla uvesti vize Bosni i Hercegovini ukoliko ne bude riješena refroma pilicije, Mesić je kazao kako misli da će to biti malo kasnije „jer taj naš ulazak u Evropsku uniju nije u ovom kratkom roku“.

„Još ćemo malo pričekati“, kazao je Mesić.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravi u Sarajevu povodom dodjele nagrade Internacionalne lige humanista "Državnici - humanisti dvadesetoga stoljeća".

On se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske susreo sa visokim predstavnikom za BiH Miroslavom Lajčakom, predstavnicima Hrvatskog narodnog vijeća te sa bivšim predsjednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: