|

Mesić: Ne vidim razloge da se Komšiću prigovara što je bio u Armiji BiH

Mesić: Ne vidim razloge da se Komšiću prigovara što je bio u Armiji BiH
0
F
FENA
16.11.2006. u 10:54
0
komentara
0

dijeljenja
Mesić: Ne vidim razloge da se Komšiću prigovara što je bio u Armiji BiH
Na izborima u BiH bošnjačko i hrvatsko stanovništvo prestalo se opredjeljivati za nacionalne stranke i počelo birati prema političkim opcijama, rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te dodao kako ne vidi razloge da se hrvatskom članu predsjedništva BiH Ivi Komšiću prigovara što je bio u Armiji BiH.
"Pokazao je da se borio za Bosnu i Hercegovinu, ali time se borio i za ravnopravnost svih naroda u BiH, i ja vjerujem da će on takav biti i ubuduće", rekao je Mesić u razgovoru za Radio Slobodna Europa.

Hrvatska i BiH imaju sve bolje odnose, ocijenio je među ostalim Mesić, javlja Hina.

"Daytonski sporazum je zaustavio rat u Bosni i Hercegovini, ali nije omogućio funkcioniranje institucija države. Tako da se entiteti često ponašaju kao države, a oni to nisu. I u tom smislu sada treba doraditi Ustav, da bi Bosna i Hercegovina funkcionirala kao i svaka dobro pravno uređena zemlja i da bi se usmjerila prema euroatlantskim integracijama", odgovorio je Mesić na pitanje o stanju u BiH.

Po njegovim riječima, bilo bi dobro pozvati srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na obilježavanje 15. godišnjice stradanja Vukovara kako bi se zajedno poklonili vukovarskim žrtvama i poslali poruku da se takvo što više ne smije dogoditi.

"Ne znam je li sazrelo vrijeme, ali to bi bilo dobro. Jer, radi se o velikom zločinu, radi se čak i o zločinu genocida. Grad je napadan, razaran, samo zato da bi ga se uništilo, da bi se Hrvatska prisilila na kapitulaciju i da bi Slobodan Milošević mogao ostvariti svoj ratni plan, a to znači stvaranje 'velike Srbije. Mislim da je već vrijeme da na svakoj strani priznamo tu činjenicu i da se prema tome što se dogodilo u Vukovaru tako i odnosimo. Da se evociraju uspomene, da se poklonimo žrtvama, uz jednu poruku da se to više nikad ne dogodi", odgovorio je Mesić u razgovoru za RFE tijekom posjeta Češkoj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.