BiH
2

Mesić dolazi u Mostar uprkos apelu čelnika HNK i Grada Mostara

FENA
Stjepan Mesić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stjepan Mesić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetit će danas Mostar uprkos pozivu gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Denisa Lasića da svoju posjetu odgodi, potvrđeno je Feni uz Mesićevog ureda.

Mesić bi trebao večeras u Mostaru održati predavanje na temu "Koliko Hrvatska kao članica EU i garant Daytonskog sporazuma može pomoći u opstanku cjelovite BiH".

"Kako za sada stvari stoje, Mesić će u poslijepodnevnim satima stići u Mostar te održati najavljeno predavanje", saopćeno je iz Mesićevog ureda, iz kojeg je potvrđeno kako je Mesić upoznat s pozivom čelnika Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grada Mostara o odgodi posjete.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Vlade HNK Denis Lasić jučer su uputili zajedničko saopćenje u kojem su istaknuli kako smatraju da nije dobro vrijeme za posjetu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Mostaru te su ga pozvali da svoju posjetu odgodi.

"U povodu najavljenog gostovanja gospodina Stjepana Mesića u Mostaru 7. marta, za koje smo saznali iz medija, držimo kako isti u trenutnim okolnostima ne može pridonijeti stabiliziranju političke i sigurnosne situacije u Mostaru i HNK-u. Pozivamo gospodina Mesića da odgodi svoj planirani dolazak u Mostar, jer će na taj način najbolje pomoći Mostaru i HNK-u", navodi se u zajedničkom saopćenju za javnost Bešlića i Lasića.

Predavanje Stjepana Mesića organizuju Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net, a održat će se u hotelu "Bristol", s početkom u 18 sati.