Nakon teksta na Klix.ba
935

Mersad Gušić dobio posao u KULT-u

Piše: Tatjana Sekulić
Mersad Gušić
Mersad Gušić
Mersad Gušić, mladić iz Sarajeva koji je bezuspješno tragao za poslom te iz očaja odlučio pokušati prodati diplomu preko oglasa, dobio je priliku da se iskaže u svojoj struci. Nakon teksta objavljenog na Klix.ba posao mu je ponudio Institut za razvoj mladih KULT.

Da tračak nade za bolju budućnost mladih zaista postoji, ali da je za to neophodan trud, zalaganje i dosjetljivost dokazao je Mersad Gušić.

"Cijenimo hrabrost Mersada Gušića da na ovaj način skrene pažnju na probleme mladih u BiH te smo odlučili ponuditi mu plaćeni probni angažman u njegovoj struci i zadržati ga u timu ako pokaže znanje", kazao je Muamer Logo, glasnogovornik KULT-a.

Gušić je završio studij sociologije pri Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Tokom i nakon studija, volontirao je u više organizacija i stoga vjeruje da će znati iskoristiti poslovnu priliku koja mu je pružena.

"Ponuđen mi je jednomjesečni plaćeni probni rad, a na meni je da se dalje pokažem. Iskreno, nisam očekivao da će se bilo ko javiti i ponuditi mi posao, a još manje posao u struci. Zahvaljujem se redakciji Klix.ba i Institutu za razvoj mladih KULT", istakao je Gušić.

Iz Instituta za razvoj su istakli da su spremni Gušiću pružiti dodatna znanja i vještine u timskom radu, društvenom aktivitzmu, javnom zagovaranju i o drugim temama o kojima se nedovoljno govori u formalnom obrazovanju. Također, bit će angažiran u procesu donošenja zakona o volontiranju FBiH, koji je usvojen u Nacrtu i za koji se spremaju javne rasprave.

Gušić je objavom oglasa na Market.ba o prodaji diplome uspio skrenuti pažnju na najveći problem mladih u BiH - nezaposlenost. Tekst objavljen na portalu Klix.ba izazvao je brojne rasprave među mladima, a priču o njemu objavili su nakon toga svi značajniji mediji u BiH.