BiH
0

"Merkur" pomogao Tvornici duhana Mostar

FENA
Sindikat domaćeg trgovačkog lanca Merkur, članice Grupacije MIMS, podijelio je protekli vikend u Trgovačkom centru (TC) Merkur u Vrapčićima pored Mostara prehrambene pakete radnicima Tvornice duhana Mostar (TDM), priopćeno je iz TC-a Merkur.

"Ovom akcijom posebno smo željeli podržati porodice koje su se suočile s mnogobrojnim zaostalim plaćama, pokazati da nisu zaboravljeni te im barem malo olakšati svakodnevnu borbu za opstanak u vremenu kada smo svi suočeni s velikom ekonomskom krizom", kazao je tajnik koordinacije sindikata grupacije MIMS Fahrudin Čutuna, dodajući kako je cijela aktivnost podržana od strane poslodavaca MIMS-a, bez čije pomoći ona ne bi bila moguća.

Prehrambene pakete s namirnicama poput brašna, ulja, tjestenine i mnogih drugih artikala primilo je stotinu radnika, koji od oktobra 2007. godine ne primaju plaće, niti imaju bilo kakvih drugih primanja.

Član Izvršnog odbora Sindikata TDM-a Almir Zalihić zahvalio se na uručenoj pomoći, kazavši kako mu daje nadu to što ima djelatnika i poslodavaca koji ne okreću leđa u teškim situacijama nego djeluju na najbolji mogući način.

"U ime djelatnika zahvaljujemo se MIMS Grupaciji i njenim članicima, posebno Merkuru na inicijativi da izađu u susret onima kojima je to najpotrebnije i kojima je ta pomoć neophodna", kazao je Zalihić.

Inače, MIMS Grupacija sa svojim članicama u dugogodišnjoj tradiciji podržava i sudjeluje u ovakvim i sličnim projektima širom Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.