BiH
0

Merhamet uručio stipendije učenicima iz cijele BiH

Anadolija
Učenici iz socijalno ugroženih i mnogočlanih porodica iz cijele Bosne i Hercegovine danas su u muslimanskom dobrotvornom društvu "Merhamet" u Sarajevu potpisali ugovore o dodjeli stipendije za školsku 2012/2013. godinu, saopšteno je iz ovog društva.

Sredstva za stipendije osigurana su iz "Merhametovog" Fonda za stipendiranje "Edah Bećirbegović". Predsjednica Komisije za dodjelu stipendija prof. dr. Šahzija Đonlagić-Dreca kazala je kako vrijednost mjesečne stipendije za učenike osnovnih škola iznosi 50 KM, a za učenike srednjih škola 75 KM.

Ona je dodala da će "Merhamet" poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se stipendiranje nastavilo i u sljedećoj školskoj godini, te pozvala bosanskohercegovačke institucije, firme i građane da podrže ovu aktivnost, kako bi što veći broj djece iz ugroženih, mnogočlanih porodica, a prije svega povratničkih porodica u RS dobio stipendije.

"To mogu učiniti odvajanjem jedne KM od ličnog dohotka, doniranjem dvije KM na „Merhametov“ humanitarni broj 090 291 069, kao i stipendiranjem jednog učenika u toku školske godine mjesečnom i cjelokupnom uplatom godišnje stipendije na račun Fonda 'Edah Bećirbegović'", pojasnila je Đonlagić-Dreca, stoji u saopštenju.